Bingotillbehör

Det är inte mycket du behöver för att spela bingo. Egentligen bara en bingobricka och en penna vid traditionell bingo i en bingohall eller bilbingo. Det får du av arrangören som anordnar bingo. Vissa säljer speciella bingopennor som ger lite mer av den där speciella ”blupp – känslan”. Annars funkar förstås en vanlig bläckpenna också.  Annars behöver du en någorlunda fungerande syn så att du kan pricka av rätt nummer som utroparen ett efter ett ropar upp. Vid onlinebingo behöver du en dator med internetuppkoppling. Någorlunda snabbt bredband eller ADSL är att föredra, men din dator behöver ingen superprestanda för att du ska kunna spela bingo på nätet.

Sist men inte minst: om du spelar bingo i en traditionell bingohall så är den sociala samvaron minst lika viktig som själva spelet. Förse dig därför gärna med en välfylld kaffekorg (eller köp kaffe och kaka på plats) som du kan ta fram och ha trevligt med i goda bingovänners lag. Bingo är ett folkspel och traditionen bjuder att man ska ha kaffe med sig. Det är en del av nöjet.

Om du är bingoarrangör så behöver du en praktisk bingodragare. Den ska vara enkel och lättförstålig, men trots det ha en del teknisk utrustning. Den bör vara utrustade strömavbrottsminne och kunna lagra pågående spel. Den bör även kunna klara både 75- och 90-nummers bingo. Displayen över siffrorna ska vara klar och tydlig och det får gärna finnas dubbla displayer. En prisvärd bingodragare är Dragman. Den kan införskaffas på den här webbplatsen: www.nojab.se.