Bingopennor

För att få den rätta känslan vid bingospelande så behöver du förutom en bingobricka även en bingopenna. En bingopenna är en form av bläckpenna som du kan ”bluppa” med. Meningen är att bläcket ska drippa ner och färgglatt och träffsäkert markera den ruta som du fyller i. Bingopennor är i allmänhet inte särskilt dyra. Med en sådan prickar du enkel och elegant av de nummer utroparen ropar ut. En bra bingopenna ska vara stabil och ha ett bläck som inte torkar ut i första taget.

Bingopennor finns i flera olika färger och det är inte svårt att hitta din favoritfärg. Bingopennor kan du bland annat köpa hos Lindarna i Falun. Deras webbplats är www.lindarna.se. De saluför en mycket populär bingopenna som finns i färgerna röd, grön och vinröd. Pennorna är förpackade i askar om 50 stycken . De kostar ungefär 70 kr/ asken. Vid önskemål så kan företaget också ta hem andra sorters bingopennor åt dig som kund.

Företaget SVF säljer bingopennor. Deras bingopenna kallas för Dab o ink och är mycket populär. Den funkar på alla bingobrickor. Den finns i fyra olika färger: blå, röd, rosa, lila och grön. Medföljer gör även en liten elegant markerare som innehåller 25 ml stark färg.

Det är även vanligt att bingopennor säljs begagnade, ofta i kombination med andra bingotillbehör, på sajter som Tradera och liknande. Priserna är ofta lockande, men det är väldigt svårt att veta vilken kvalitet som pennorna håller, kanske är de redan förbrukade.

När du köper bingopennor så är det viktigt att komma ihåg att du får vad du betalar för. En riktigt billig bingopenna håller sannolikt inte länge. Det är bättre att lägga några kronor extra och få en penna som du kan använda till åtskilliga bingorundor. Tänk även på att det är lätt att kladda ner dig och dina kläder när du använder en bingopenna. Bläcket kan vara svårt, för att inte säga omöjligt att få bort, så var försiktig när du använder din bingopenna.